Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сільради Закарпаття мають фінансові труднощі

27 серпня 2014 р., 19:01

Про це повідав Тарас Триндяк.

Про це розповів начальник Ужгородської ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області Тарас Триндяк.

Зведений бюджет Ужгородської ОДПІ за 7 місяців 2014 року отримав 178, 2 мільйона гривень, що на 8,15% більше, ніж було за аналогічний період 2013 року.

Втім, як пояснив чиновник, надходження рахували за мінусом “Єврокару”, адже ще з 1 січня його разом з мукачівським “Фішером” перевели на спеціалізований облік до міста Львів, як особливо великого платника.

Приріст по державному бюджету, який є складовою зведеного, склав 17.5%, тоді як місцеві бюджети продемонстрували лише незначне збільшення.

“Наразі сильно відчуваємо, як багато сільрад має складнощі з формуванням бюджету. Прогнози, втім, були скептичними ще на початку року, коли приймався новий бюджет. І навіть попри секвестр бюджету на 5% у населених пунктів все ще є складнощі”, - зауважив Тарас Триндяк.

Згодом чоловік додав, що на його думку, варто провести укріплення і у тих населених пунктах, котрі на себе не заробляють, сільради ліквідувати, аби не витрачатися на їх утримання.

Якщо говорити про структуру надходжень Ужгородської ОДПІ , то тут переважає податок на доходи фізичних осіб — 73.8%. Наступними ідуть єдиний податок — 10% і плата за землю — 10,2%. Таким чином всього 3 податки є головними наповнювачами місцевого бюджету.

Результати роботи за 7 місяців, на думку начальника ОДПІ, є незначними, але могло б бути і набагато гірше, адже за цей період неодноразово доводилося чути скарги на революційні події, згодом АТО. До прикладу, робота транзитних підприємств через бойові дії буквально паралізована.

Заголовок

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp