Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Винахід закарпатця пройшов випробування (ФОТО)

20 вересня 2019 р., 14:30

Випробували обладнанням

Молодий науковець з Закарпаття Валентин Фречка розповів у «Фейсбук», що знаходиться за крок до однієї з його найважливішої мети в житті.

«Разом із провідними спеціалістами у сфері целюлозно-паперової індустрії, було проведено завершальні етапи пілотного тестування технології RE-leaf. «Ми підтвердили ефективність використання листя, як замінника деревини. Ми виготовили папір на спеціалізованому обладнанні, яке показало, що папір і справді якісний. А ще ми зрозуміли, що ми не ідеальні, і що ми повинні здійснити ще низку робіт для удосокналення технології, але саме у цьому і полягає кайф, який я відчуваю — це робити щось глобальне, інноваційне і працююче», — написав Валентин.

Нагадаємо, що Валентин Фечка виборов золоту медаль Genius Olimpiad 2018 у США. Хлопець також блискуче представив на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії унікальний еко-винахід щодо виробництва паперу з опалого листя, здобувши Золоту нагороду та Гран-прі для України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp