Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки готові платити роботодавці за знання англійської мови

25 вересня 2019 р., 10:30

У середині липня Міністерство освіти і науки України затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах, згідно з якою до 2023 року володіння нею стане обов'язковою умовою для вступу на бакалавра

Експерти hh.ua | grc дослідили, для яких спеціалістів знання іноземної мови обов’язкове, якого рівня достатньо для працевлаштування та чи впливає знання англійської мови на рівень пропонованої заробітної плати.

Основні тези:

· Аналіз вакансій, розміщених з січня до середини вересня 2019 року, показує: вимога про володіння англійською мовою фігурує у кожній п’ятій вакансії. Найчастіше знання іноземної мови вимагаються від IT-спеціалістів, менеджерів по роботі з клієнтами, інтернет-маркетологів тощо.

· Більш ніж третина роботодавців не уточнює, на якому рівні співробітник має володіти англійською мовою. Однаково затребувані рівні Intermediate та Upper Intermediate – на них припадає по 18% усіх розміщених вакансій. Трохи рідше зустрічається вимога володіти англійською на рівнях Fluent та Advanced. А от початковий рівень (beginner) майже не згадується роботодавцями та трапляється в поодиноких вакансіях.

· Із підвищенням вимог до кандидата зростають і зарплатні пропозиції. Так, якщо протягом 2019 року в середньому у вакансіях ішлося про заробітки від 10 000 грн, то у пропозиціях про роботу, де потрібна англійська мова, фігурують такі цифри:

- Володіння англійською без зазначення необхідного рівня – від 16 400 грн (+64% до середньої початкової зарплати).

- Рівень Intermediate – вакансії із зарплатами від 17 500 грн (+75% до середньої початкової зарплати).

- Рівень Advanced – вакансії із зарплатами від 22 500 грн (+125% до середньої початкової зарплати).

· 27% пошукачів із тих, хто розміщував резюме протягом 2019 року, заявили про володіння англійською. І майже третина з них запевняє, що знає іноземну на досконалому рівні, ще по 18% декларує просунутий та середньо-просунутий рівень.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp