Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Турецький військовий безпілотник сів на Кіпрі

16 грудня 2019 р., 21:20

Турецький військовий безпілотник приземлився на Північному Кіпрі у понеділок на тлі посилення напруженості у зв'язку з угодою Туреччини з Лівією, яка претендує на багате газом східне Середземномор'я

Про це повідомляє The Guardian.

«Безпілотний літальний аппарат Bayraktar TB2 приземлився в аеропорту у Фамагусті близько 7 ранку у понеділок», - йдеться у повідомленні.

Уряд самопроголошеної Турецької республіки Північний Кіпр схвалив використання аеропорту для безпілотних літальних апаратів. Зазначається, що дозвіл щодо військового безпілотника був наданий минулого тижня "у світлі останніх подій у регіоні східного Середземномор'я" та "для захисту законних прав та інтересів Північного Кіпру та Туреччини".

За словами міністра транспорту Північного Кіпру, турецькі безпілотники частково були відповіддю на придбання ізраїльських безпілотників Кіпром у жовтні для моніторингу його ексклюзивної економічної зони.

Після цього минулого місяця було підписано угоду між Лівією та Туреччиною, яка може виявитися вирішальною у сутичках за нещодавно виявлені запаси газу у східному Середземномор'ї. Угода закріплює великі морські райони за Туреччиною і нехтує претензіями Греції та Кіпру.

На думку аналітиків, Туреччина протистоїть зусиллям конкурентів щодо забезпечення прав на газову розвідку в цьому районі після того, як Кіпр, Греція, Єгипет та Ізраїль виключили її з нового "Східносередземноморського газового форуму", який включає також Йорданію, Італію та палестинські території.

Як відомо, Туреччина — єдина у світі держава, яка визнала незалежність Північного Кіпру. Згідно з міжнародним правом, Республіка Кіпр зберігає суверенітет над усією територією, що входила до неї до 1974 р. Цю позицію займають ООН та всі держави світу, окрім Туреччини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp