Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Йосип Борто: Спільні проекти розвивають партнерство з користю для громад і зміцнюють дружбу між народами

17 грудня 2019 р., 17:15

Делегація від Закарпаття, яку очолив перший заступник голови облради Йосип Борто, перебувала з робочим візитом у м. Мішкольц регіону Боршод-Абауй-Земплен, Угорщина.

У складі делегації: начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та міжрегіональних зв’язків виконавчого апарату облради Василь Маковський та заступник начальника управління Анатолій Гринь.Мета візиту – обговорення питання подання спільних проектних заявок у рамках третього конкурсу транскордонної програми ENI CBC HUSKROUA.

Делегацію зустріла голова Загальних зборів області Боршод-Абауй-Земплен, Угорщина пані Банне-Гал Богларка .Йосип Борто привітав Банне-Гал Богларку з обранням на представницьку посаду, відзначив ефективність співпраці між двома партнерськими областями та висловив сподівання, що комфортне, взаємовигідне співробітництво й надалі матиме розвиток із користю для громад.Голова області Боршод-Абауй-Земплен запевнила у подальшій підтримці дружби між громадами та уважно вислухала Йосипа Йосиповича, який поділився конкретними планами на близьку і подальші перспективи співробітництва. Він, зокрема, зазначив, що Закарпатська обласна рада зацікавлена в підготовці та подачі спільних проектних заявок в третьому конкурсі транскордонної програми ENI CBC HUSKROUA за кількома пріоритетами.На сьогодні за сприянням обласної ради регіону Боршод-Абауй-Земплен та Закарпатської обласної ради ‒ зусиллями обласної лікарні м. Мішкольц, Закарпатської обласної лікарня ім. А. Новака та Хустської районної лікарні підготовлено спільний проект у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 (HUSKROUA ENI), спрямованого на покращення здоров’я учасників антитерористичної операції на сході України та обмін досвідом у лікуванні хворих такої категорії. Цей проект заплановано подати для участі у 3-му колі Програми.Тож Й.Борто просив сприяння у тому, щоб обласна лікарня Мішкольца подала цей проект.

Було предметно обговорено ключові акценти заявки, узгоджено позиції та вирішено внести дану заявку до участі у конкурсі.Виконавчий апарат облради


Схожі новини

Йосип Борто: Закарпаття славиться цікавими проектами у галузі альтернативної енергетики (ФОТО)
Йосип Борто відвідав Великоберезнянщину, яка потребує особливої уваги та підтримки
Угорщина підтримує євроінтеграцію України та сподівається, що Закарпаття і надалі залишатиметься острівцем миру (ФОТО)
З жителями краю спілкувався перший заступник голови облради Йосип Борто
Йосип Борто: Вірю в те, що Закарпаття і надалі розвиватиметься як край безпечних інвестицій, туризму, економічного потенціалу та комфорту для його громадян (ФОТО)
Йосип Борто зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Мари Йованович (ФОТО)
Йосип Борто: Закарпаттю потрібна система протиградового захисту (ФОТО)
Йосип Борто: Депутати Закарпатської обласної ради порушують у свої запитах важливі та наболілі для краю питання (ФОТО)
Борто в Угорщині розповів про Закарпаття
Йосип Борто: Ми хочемо збудувати Європу в Закарпатті

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp