Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Індії - тисячі затриманих за порушення заборони на протести

19 грудня 2019 р., 17:15

В Індії правоохоронні органи затримали тисячі осіб за порушення заборони на протестні заходи проти нового закону про громадянство

Про це інформує BBC.

"Поліція Індії затримала тисячі людей, які порушили заборону на акції протесту проти суперечливого нового закону про громадянство", - йдеться у повідомленні.

Заборона на акції протесту була запроваджена у деяких частинах Делі, а також у штатах Утар-Прадеш та Карнатака. Незважаючи на це, десятки тисяч людей вийшли на вулиці у містах Уттар-Прадеш, Бангалор, Гайдерабад, Патні, Чандігарху, Мумбаї, Делі та інших.

Як повідомлялося, протести проти нового закону щодо громадянства спалахнули в Індії минулого тижня. Під час зіткнень загинули вже шестеро осіб.

Серед іншого закон закріплює релігійну приналежність як критерій отримання громадянства. Він надає представникам шести релігійних груп (індусам, сикхам, християнам, джайнам, парсам та буддистам), які тікали від релігійних переслідувань у Пакистані, Бангладеш й Афганістані до 2015 року, право стати громадянами Індії.

Опозиція та правозахисники заявили, що закон, що виключає з цього переліку мусульман, є інструментом уряду, покликаним послабити загальноприйнятні основи індійської державності.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp