Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: У депутатських запитах – назрілі актуальні проблеми громад Закарпаття

2 січня 2020 р., 09:15

Такі реалії

У Звіті голови Закарпатської облради 7-го скликання Михайла Рівіса «Про роботу облради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року», який розглянуто на 17-й сесії облради, йдеться серед іншого і про депутатські запити, а таких підтримано у сесійній залі ˗ 70. У них відображені назрілі актуальні проблеми громад Закарпаття та скеровані до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, до керівників правоохоронних структур для розгляду й вирішення на користь громад. Цей показник зріс на 75 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом роботи ради минулого скликання.

Про хід виконання депутатських запитів – у додатку № 4 до згаданого Звіту. Більшість із них стосується ремонту автодоріг державного і місцевого значення краю, вжиття невідкладних заходів із забезпечення сталого функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери та освітніх закладів, облаштування прикордонної інфраструктури, історичних пам’яток архітектури та ін. Були серед і визначального напрямку, що сприяють інвестиційній і туристичній привабливості Закарпаття. До прикладу, на виконання відповідного депутатського запиту Дениса Мана в області реалізуються проекти: «Розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області через покращення навігаційних елементів та встановлення туристичних стоянок», «Розвиток інфраструктури у сфері туризму і рекреації Закарпаття шляхом реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку», пілотний проект з будівництва кемпінгу для туристичних автобусів і автомобілів на дорозі «Київ – Чоп» та/або «Мукачево-Рогатин», обговорюється питання щодо оголошення територій с. Шаян та с. Поляна, а також Берегівського району курортними зонами, впроваджуються інші тематичні ініціативи.

З усіх заявлених депутатських запитів виконавцями надано компетентні та аргументовані відповіді обласним обранцям.

Слід зазначити, що двічі упродовж року, як і передбачено, на пленарних засіданнях облради проведено інформування про результати роботи органів прокуратури на території Закарпатської області у 2018 році та у І півріччі 2019 року. Також було заслухано інформацію Головного управління Національної поліції в Закарпатській області «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області за 2018 рік».

Враховуючи суспільний резонанс, 4 квітня 2019 року на пленарному засіданні 14-ї сесії обласної ради депутати, насамперед, обговорили ситуацію щодо автодороги державного значення «Мукачево – Рогатин» та доручили голові облради звернутися до компетентних органів з приводу невідкладного врегулювання критичної ситуації, що призвела до блокування цієї важливої автомагістралі Закарпатської області.

«Обласна рада і надалі активно продовжує свою діяльність, спрямовану на:підвищення ефективності регіонального та місцевого самоврядування; посилення (поглиблення) потужностей транскордонної співпраці та залучення додаткових коштів для розвитку регіону; посилення контролю за виконанням ухвалених рішень обласної ради та наданих законами України повноважень;продовження моніторингу виконання та фінансування усіх чинних обласних програм для запровадження комплексного підходу до вирішення проблемних питань у різних галузях;консолідацію зусиль представницької гілки влади та ділове партнерство з органами виконавчої влади задля поліпшення добробуту людей;розширення взаємодії з громадськістю для узгодження позицій і визначення ефективних шляхів суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку області; забезпечення прозорості й відкритості у діяльності», – наголошується в документі.

Виконавчий апарат облради


Схожі новини

Рівіс: «Всі учасники АТО будуть забезпечені земельними ділянками» (ФОТО)
Рівіс - про запровадження страхової медицини на Закарпатті
На розвиток Закарпаття ЄС ередбачається близько 80 мільйонів (ФОТО)
Рівіс: Для охорони, збереження і розвитку Карпат потрібна системна та комплексна державна політика, міжрегіональна співпраця
Самоврядці Закарпаття на Верховині вирішували пріоритетні завдання розвитку громад краю (ФОТО)
Рівіс – угорцям: «Бачу бажання співпраці, і що незабаром разом перерізатимемо стрічку для перших польотів» (ФОТО)
Михайло Рівіс зустрівся з головою Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергієм Комнатним (ФОТО)
На Закарпатті перебуває з офіційним візитом делегація округу Верхня Франконія Німеччини (ФОТО)
Михайло Рівіс: «На Солотвинський солерудник ЄС виділяє три млн євро, але Мінагрополітики…ніяк не дасть погодження» (ФОТО)
Рівіс: Обласна рада у співпраці із облдержадміністрацією зробить усе можливе для того, щоб Закарпаття процвітало

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp