Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Серед пріоритетів діяльності депутатського корпусу обласної ради– питання охорони здоров’я

2 січня 2020 р., 16:50

Про це наголошує у своєму Звіті про роботу обласної ради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року очільник облради МихайлоРівіс, що був включений до порядку денного 17 сесії облради.

У згаданому документі наголошується, що депутатський корпус облради докладає всіх зусиль, аби теперішня медична реформа була на користь жителів краю, щоб діяли та належно фінансувалися ухвалені обласні профільні програми (а таких наразі ‒ 9).

Зогляду на це, у рамках медичної реформи, на першому пленарному засіданні 15-ї сесії облради 16 травня 2019 року ухвалено рішення «Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) комунальних закладів охорони здоров’я Закарпатської обласної ради», що зумовило наступний крок – створення 23 комунальних некомерційних підприємств медзакладів краю (відповідні рішення ухвалено на 16-й сесії 26 вересня 2019 р.).

«Відповідно на пленарному засіданні 16-ї сесії обласної ради 26 вересня велися предметні дискусії навколо цієї ініціативи та можливих шляхів вирішення спірного питання із призначеннями керівників таких медичних установ. Задля врегулювання механізму – підтримано пропозиції: залишити працювати у звичному режимі тих керівників, які пройшли конкурсні процедури; заключити з діючими головними лікарями контракт на один рік, що дасть змогу завершити реорганізацію медзакладів та привести у порядок їх документацію; провести через рік конкурс відповідно до чинного законодавства»,‒ зазначається у Звіті.

Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp