Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття прийняло 1500 біженців із зони АТО та Криму

5 вересня 2014 р., 17:45

Кримчан закарпатська влада забезпечила житлом.

Про це Голосу Карпат повідомив співголова регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО Віктор Лукеча.

— Усі біженці, які звернулися до тимчасового штабу, забезпечені житлом, — запевнив Лукеча. При цьому посадовець уточнив, що і зараз залишається достатній запас місць, щоб приймати нових переселенців.

Їх, до речі, щодня прибуває від 30 до 50 осіб. Загалом же, від початку конфліктів на території країни, до Закарпаття прибуло 227 кримчан та понад 1200 жителів східних регіонів. Усього – майже 1500 осіб, із яких понад півтисячі – діти та більше двох сотень літніх людей та інвалідів. Що примітно, із загальної кількості переселенців, дієздатних чоловіків – усього 200. Як зауважив Віктор Лукеча, пов’язано це, в тому числі, і з небажанням ставати на офіційний облік. Комусь цього не потрібно просто через повну фінансову забезпеченість (відповідно, немає потреби звертатися по офіційну допомогу), а хтось боїться можливих наслідків. Хоча, як запевнив нас співголова штабу, жодних наслідків офіційна реєстрація не має.
Натомість вона дає право на отримання житла та фінансову підтримку. Остання відбувається за доволі гнучким принципом та залежить від потреби кожної окремої сім’ї: комусь вистачає підтримки з оплатою житла, а для когось доводиться навіть виділяти кошти для придбання продуктів харчування. У будь-якому випадку, допомогу отримує кожен, хто цього потребує, запевнив Лукеча. Для цієї мети, зокрема виділили майже 2 млн гривень по обласній програмі «Турбота».

При цьому поступово частина переселенців починає повертатися до рідних регіонів. Щоправда, найбільше з них їдуть саме до Криму. Точної кількості біженців, котрі уже повернулися до своїх домівок, на жаль, немає, оскільки далеко не всі з них офіційно повідомляють про це регіональний штаб. Наразі переселенців, які «офіційно» покинули Закарпаття – всього 46.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp