Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся святковий концерт (ФОТО)

14 січня 2020 р., 08:25

Святковий концерт "На Старий Новий рік" презентував сьогодні в Ужгороді в обласній філармонії Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

Зі сцени лунали колядки, народні пісні і танці, глядачам представили яскраві сольні й ансамблеві номери, віншуючи щасливий новий рік. Як і анонсували організатори, родзинкою вечора став виступ фольклорного гурту «Курінець» із міста Краматорськ Донецької області, який взяв участь у театралізованому дійстві разом із закарпатськими артистами.

{g}

"Коли до нас приїжджають гості зі сходу нашої країни, думаю, краще про дружбу та любов не скажеш. Ми дуже хочемо, щоб це Різдво, цей Щедрий вечір надовго залишилися у вашій пам'яті", – сказала Наталія Петій-Потапчук і від колективу Закарпатського народного хору подарувала артистам із Краматорська картину закарпатського митця Антона Ковача із пейзажем зимових Карпат.

Привітали гостей зі сходу та всіх присутніх із новорічно-різдвяними святами і в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко, в.о. міського голови, заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок та керуюча справами виконкому міської ради Олена Макара. "Є речі, які об'єднують, цементують український народ: це культура, історія, наші традиції. І поки є люди, які все це бережуть та плекають, доти наша нація житиме", – підкреслив Ігор Іванович.

Представники міської ради та артисти "Курінця" на сцені філармонії обмінялися прапорами – Ужгорода і Краматорська – на знак дружби та єдності двох міст, єдності Сходу та Заходу України.

"Будьте веселі, як весна. Будьте гарні, як літечко. Будьте щедрі, як осінь і міцні, як зима", – побажали закарпатцям зі сцени гості і подарували коровай Наталії Петій-Потапчук, частували короваєм і глядачів концерту. "Наш колектив – не професійний, це народний ансамбль, ми дуже хвилюємося і для нас велика честь бути на одній сцені із таким відомим талановитим колективом – Закарпатським народним хором. Тому сьогодні у нас дуже велике свято", – зазначали представники "Курінця".

До слова, 2020-ий – ювілейний для Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Цьогоріч колектив, що є візитівкою нашого краю, зберігає та популяризує закарпатське народне мистецтво на високому професійному рівні, відзначить 75 років своєї діяльності.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp