Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Активісти вимагають скасування дозволу на будівництво ВЕС на Боржаві

22 січня 2020 р., 18:05

Судове засіданя відбудеться 23 січня

23 січня о 9:00 Закарпатський окружний адміністративний суд імовірно винесе рішення у справі щодо визнання дій Державної архітектурно-будівельної інспекції протиправними і скасування виданого нею дозволу на будівництво ВЕС на Боржавських Полонинах.

Судове засідання відбудеться за адресою: м. Ужгород, пл. Богдана Хмельницького, 21 (справа № 260/1058/19, суддя С. Гаврилко).

Рішення у цій справі очікувалось ще на минулому засіданні, яке відбулось 27 грудня 2019 р. Однак суд прийняв рішення продовжити розгляд справи через нез’ясовані обставини. Мова йде про відсутність правових підстав для використання земельних ділянок під будівництво під’їзних шляхів і технологічних проїздів для ВЕС, а також під прокладання кабелів. Тож на наступному засіданні представники ДАБІ і 

ТОВ «Атлас Воловець Енерджи» мають надати суду відповідні документи.
Основними порушеннями, на які посилається позивач ГО "Міжнародний інститут людини і глобалістики "Ноосфера", є наступні: забудовником не були виконані екологічні умови, прописані у висновку з оцінки впливу на довкілля (які є обов’язковими до виконання); на момент розгляду ДАБІ заяви забудовника було відкрито два судових провадження, що стосуються планованої діяльності – згідно законодавства, у таких випадках розгляд документів зупиняється; територія планованого будівництва призначена для рекреації та туризму, а не для будівництва вітроелектростанцій; територія будівництва накладається на об’єкт Смарагдової мережі – природоохоронної території, що перебуває під захистом міжнародних правових актів.

Тема скандального проекту будівництва на одній з найбільш привабливих гірських полонин Карпат стала резонансною не лише на Закарпатті, але і по всій Україні. Спільнота «Врятуй Боржаву» об’єднує любителів гір – місцевих мешканців, а також науковців, туристів, пілотів, лижників, велосипедистів та інших активних верств населення з усіх регіонів нашої країни.

ЗАПРОШУЄМО ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ ДЛЯ ВИСВІТЛЕННЯ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ, НА ЯКОМУ МОЖЕ БУТИ ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО ДОЛЮ ПОЛОНИНИ БОРЖАВА!

Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці спільноти «Врятуй Боржаву»:  

Контактна особа: Олег Лукша 050 6113315




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp