Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Одним із пріоритетів у діяльності Закарпатської облради є розвиток транскордонної та міжрегіональної співпраці (ФОТО)

24 січня 2020 р., 11:40

Ось такі реалії

З цією метою на 17 – й сесії обласної ради депутати прийняли рішення «Про Програму фінансового забезпечення розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці органів місцевого самоврядування Закарпатської області на 2020 рік».

Мета Програми – фінансове забезпечення розвитку транскордонної та міжрегіональної співпраці органів місцевого самоврядування Закарпатської області на 2020 рік для активізації соціально-економічного, науково-технічного, екологічного та культурного розвитку регіону.

Основними завданнями Програми є підвищення ролі органів місцевого самоврядування у здійсненні транскордонного співробітництва із сусідніми країнами на регіональному та місцевому рівнях, залучення фінансових ресурсів міжнародних організацій і регіональних фондів для вирішення проблем розвитку соціальної сфери й підвищення рівня життя краян, створення умов для залучення інвестицій в економіку області, розвиток і зміцнення міжрегіональної співпраці.

Програмою також передбачено сплату членських внесків до Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА, які визначені Статутом організації.

Завдяки роботі цього Об’єднання область отримала унікальну можливість співпрацювати з ЄС у новому форматі заради реалізації конкретних економічних, інвестиційних, екологічних, інфраструктурних та культурно-освітніх проєктів. Тож підтримка його діяльності як перспективного проєкту і надзвичайно важливого з точки зору євроінтеграційних процесів, які відбуваються в Україні, є ще одним з важливих напрямків виконання програми. Адже наразі саме Закарпатська область, яка межує одразу з чотирма європейськими державами – Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею, може стати майданчиком у відпрацюванні нових механізмів і форм співробітництва України з ЄС за рахунок фінансування спільних транскордонних проєктів.

У результаті виконання Програми передбачається забезпечити наближення економічного та соціального рівня розвитку Закарпатської області до рівня регіонів держав – членів Європейського Союзу, підвищення рівня життя її жителів; активізацію ролі органів самоврядування у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності краю, залучення додаткових фінансових ресурсів у розвиток соціальної сфери та охорону навколишнього природного середовища.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюватиметься в рамках чинного законодавства за рахунок коштів обласного бюджету в межах наявного фінансового ресурсу, інших джерел, не заборонених законом.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, – 950 тис грн.



Виконавчий апарат облради

Схожі новини

У Закарпатській облраді поважають журналістів, а громадян вважають "сторонніми"
Соціальний захист краян - на особливому контролі у профільної постійної комісії та облради
Михайло Рівіс: Кожен має зробити все від нього залежне, щоб забезпечити епідемічну безпеку краян (ФОТО)
Як минула сесія Закарпатської облради (ВІДЕО)
Депутати облради мають вирішити 40 питань
На профільній комісії облради погодили дислокацію спортмайданчиків
Обласні обранці підтримали результати діяльності органів прокуратури на Закарпатті
Профільна комісія облради вирішувала проблему залізничного сполучення Закарпаття (ФОТО)
Відключення села від світла, збереження стоматкабінету та завершення мосту-довгобуду – у депутатських запитах облради
Депутати схвалили звіт щодо збереження будинку облради і ОДА, як пам’ятки архітектури

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp