Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зеленський обговорив COVID-19 з прем'єром Італії

20 березня 2020 р., 20:59

Президент України висловив співчуття у зв'язку з величезними масштабами пандемії коронавірусу в Італії.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, під час якої обговорили питання координації зусиль у боротьбі з поширенням пандемії і подолання негативних соціально-економічних наслідків, викликаних спалахом коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.Зеленський висловив співчуття у зв'язку із жахливими масштабами пандемії коронавірусу в Італії, яка забрала життя більше трьох тисяч італійських громадян."Окремо було наголошено на важливості безперебійного транспортного забезпечення торгівлі між країнами, зокрема поставок продовольства, медичних препаратів і обладнання. Сторони домовилися об'єднати зусилля для розблокування товарно-транспортного сполучення між Італією і Україною через обмеження, введені поруч транзитних країн", - йдеться в повідомленні.

Також український президент висловив вдячність уряду Італії за допомогу в організації евакуації громадян України, які були заблоковані на кордоні зі Словенією.Окремо обговорили питання повернення додому 125 українців, які знаходяться в Римі. Джузеппе Конте обіцяв, що вони прилетять на батьківщину спеціальним чартерним рейсом італійських авіаліній вже 25 березня.Президент також поцікавився станом справ у засудженого в Італії українця Віталія Марківа, передав йому вітання і побажав залишатися здоровим.Додатково, з огляду на значний досвід Італії у боротьбі з коронавірусом, Володимир Зеленський відзначив інтерес України до налагодження інформаційного обміну на рівні служб охорони здоров'я двох країн з метою вивчення нових галузевих стандартів і рекомендацій, які впроваджуються в Італії для протидії хвороби.Сторони також обговорили заходи щодо продовження політичного діалогу на вищому рівні і реалізацію домовленостей, досягнутих під час візиту президента України в Італію 7 лютого цього року.Лікарі вибирають, кого рятувати. Як живе ІталіяРаніше повідомлялося, що Італія оновила рекорд за смертністю від COVID-19. За останню добу в Італії зафіксували 627 випадків смерті від коронавірусу. Число загиблих в країні перевищило чотири тисячі.Нагадаємо, що Італія обігнала Китай за смертністю від COVID-19. За 19 березня в Італії зафіксували 427 нових випадків смерті від коронавірусу. Усього в країні загинули 3405 осіб, а в Китаї - 3245.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp