Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Усі ми сьогодні – в нестандартній ситуації, тому й рішення мають бути такими ж

30 березня 2020 р., 10:30

28 березня очільник облради Михайло Рівіс провів невідкладне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради в режимі онлайн.

Та наголосив, що такі засідання, як і було заявлено раніше, проводитимуться за потреби часто.

Участь у її роботі взяв заступник голови ОДА, керівник штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області Ігор Шинкарюк, голови районних рад, міські та селищні голови (районних центрів).

На порядку денному – хід дотримання вимог карантинного режиму при надзвичайній ситуації у зв’язку із загрозою поширення СOVID-19, який щодня забирає тисячі життів у багатьох країнах Європи та світу.

За словами голови ради Михайла Рівіса, за минулу добу контрольно-пропускні пункти у межах Закарпатської області перетнуло понад 6 тисяч співвітчизників, які поверталися додому із закордонних заробітків, навчань, відпочинків. «Громадяни, очікуючи на пропускні операції, стояли у величезних чергах, розмовляли один із одним. І лише одиниці мали захисні маски», – мовив М. Рівіс, додавши, що, оскільки серед них було чимало краян, то цікавився, чи залучені представники місцевих рад до роботи в районних штабах із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, до контролю за потоком прибулих закарпатців і дотримання вимог режиму в самоізоляції чи обсервації?

У відповідь голови райрад: Свалявської – Мирослава Ливч, Тячівської – Василь Каганець, Мукачівської – Іван Михайло повідомили: в їхніх районах голови місцевих рад, сільський актив, депутати беруть посилену участь у забезпеченні контролю за поведінкою приїжджих із-за закордону земляків, активно працюють мобільні групи. Іван Михайло виокремив відповідальну роботу поліції та з тривогою сказав: «На жаль, не всі закарпатці розуміють складність ситуації, в яку загнав нас цей новий, смертельний вірус».

Голова Іршавської міськради Степан Бобик цікавився тим, коли в райони та міста надійдуть останні списки прибулих громадян із країн Євросоюзу?

Очільник облради, уважно вислухавши колег, зазначив, що обласний штаб працює цілодобово, однак доводиться обробляти величезну кількість інформації, вивіряти її, а тому треба набратися терпіння.

Ігор Шинкарюк підтримав Михайла Михайловича та розповів, що для оптимізації роботи кожен сільський голова разом із громадою беруть під особистий контроль усіх приїжджих односельців, відомості про них передають у районні штаби, а районні, узагальнивши,– в регіональний, де аналітична група опрацьовує їх. На підставі цієї інформації з участю працівників поліції, журналістів проводять спільні рейди по всій області щодо дотримання умов в ізоляції та в обсервації.

Учасники засідання цікавились також, де можна придбати засоби індивідуального захисту, спецкостюми для медиків, комунальних служб?

Михайло Рівіс розповів, що Ужгородська швейна фабрика наразі шиє індивідуальні маски. Щодо захисних костюмів, то її директор Мирослава Каламуняк готова надати лекала. «Та маючи в області провідні швейні фабрики з успішним досвідом роботи на європейських ринках, ми повинні знайти варіант і найперше пошити захисні костюми для тих, хто рятуватиме людські життя. Всі ми сьогодні – в нестандартній ситуації, тому й рішення мають бути такими ж», – мовив М. Рівіс і закликав усіх швейників області зібратися в режимі онлайн і знайти рішення на потребу дня.

Йшлося і про інші важливі питання сьогодення, які потребують невідкладного узгодження на всіх рівнях влади.

За результатами роботи Координаційна ради прийняла низку важливих рішень.
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp