Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопські прикордонники заявляють, що туристи не сильно цінують свій час

12 вересня 2014 р., 16:56

За ціле літо лише у трьох випадках прикордонники Чопського загону отримали завчасно подані списки туристичних груп, а було їх 4700 в одну і другу сторону.

Днями прикордонники Чопського загону підвели підсумки здійснення пропускних операцій за період літнього туристичного сезону поточного року. 

В порівнянні з аналогічним періодом 2013 року, літній туристичний сезон 2014 року характеризувався зменшенням пропускних операцій по кількості пропущених через кордон осіб на 2% (1259756 осіб). Громадяни України почали їздити за кордон трохи частіше (+ 5%), потік іноземців трохи поменшав (- 13%). 

Що стосується транспорту, то його рух збільшився на 4% - при тому, що автобусні та вантажні перевезення зменшились на 17% та 23% відповідно, на 9% збільшився потік легкового автотранспорту (473371 одиниць). 

Протягом вказаного періоду прикордонникам Чопського загону вдалось забезпечити на належному рівні як ритмічність здійснення пропускних операцій, так і виявлення та припинення правопорушень різноманітного характеру. Так, у літній період чопськими прикордонниками у 4 випадках було виявлено підроблені документи, у 5 - чужі, у 81 - недійсні та ще у 18 випадках технічно несправні паспортні документи. 
Виявлено 4 одиниці зброї, 36 штук боєприпасів, 5 одиниць викраденого автотранспорту. 

На сьогодні одним з основних завдань прикордонного контролю на ділянці Чопського прикордонного загону є розвиток функціонування системи взаємодії з учасниками міжнародного руху, які здійснюють перевезення організованих груп громадян. Адже, не дивлячись на роботу з інформаційного забезпечення туристичних організацій та перевізників, у період з 01.06.2014 по 31.08.2014 лише у трьох(!) випадках прикордонники Чопського загону отримали завчасно подані списки туристичних груп, які перетинали кордон до Угорщини через ППр «Чоп (Тиса)». На адресу ППр «Ужгород» завчасної інформації взагалі не надходило. І це при тому, що система впроваджена і працює вже понад два роки, а в пунктах пропуску Чопського загону влітку кордон перетнуло понад 4700 автобусів (у обох напрямках). Це дало б змогу подорожуючим туристам зменшити кількість часу, що витрачається на перетин кордону. 
Прес-служба Чопського прикордонного загону

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp