Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Особливим спортсменам краю прагнуть полегшити життя

13 вересня 2014 р., 14:03

Обладнавши для них спортзал в Ужгороді

700 діючих спортсменів-інвалідів з вадами опорно-рухового аппарату нині входить доЗакарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового аппарату. Очолює громадську організацію Олександр Лизанець. Сам із обмеженими фізичними можливостями, він закінчив УжНУ, здобувши спеціальність історика, працює науковим співробітником у музеї архітектури й побуту, кандидат в майстри спорту з настільного тенісу, чотириразовий призер чемпіонату України, розповідають Новини Закарпаття.

Чимало проблем цих людей, на думку активіста, можна вирішити створенням спортивно-реабілітаційного центру інвалідів. В одному Ужгороді налічується майже 6000 таких осіб, а їх всього 60 залучено до цієї потрібної для них справи. Створення ж спортивно-реабілітаційного центру дасть змогу додатково залучити тут ще 160 осіб. З них 40 займатиметься волейболом, 40 – баскетболом, 60 – настільним тенісом, 10 – пауерліфтингом, 10 — фехтуванням. Крім цього, в згаданому центрі матимуть змогу займатись і здорові люди, в першу чергу діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей.

Незважаючи на те, що натикається на глуху стіну нерозуміння і байдужості, пан Лизанець не полишає думки про відкриття реабілітаційного центру для спортсменів-інвалідів. Для цього вже й відповідне приміщення в обласному центрі знайшов (серед майже трьох десятків запропонованих міською владою) – колишню котельню на вулиці Ф.Тіхого, 13б, що являє собою на сьогодні справжню руїну. Площа її понад 1600 квадратних метрів, і вона за олімпійськими й параолімпійськими стандартами підходить для занять спортом. Вже й проект розроблений.

Оскільки допомоги від держави сподіватися не доводиться, то вирішили подавати на грант в посольства Японії та Швейцарії. А там поставили умову, що потрібно мати на балансі організації якесь приміщення для його реконструкції у спортивний зал і 20% від необхідної для реалізації проекту суми. Згаданий проект коштуватиме п’ять мільйонів гривень. 20 відсот­ків від цієї суми вже назбирали.

За словами голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, зараз вся надія на в.о. мера Ужгорода та депутатів міської ради. Олександр Лизанець щиро сподівається на позитивне вирішення цієї проблеми.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp