Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатських даівців дві проблеми: крадені авто з Донбасу та мобільні телефони

14 вересня 2014 р., 18:49

Закарпатців попереджають про можливість клюнути на гачок сепаратисту та попастись за кермом з телефоном.

У східних регіонах України, де бал правлять бойовики, вони, серед іншого, викрадають або «експропріюють» автомобілі місцевих мешканців. Найбільш «підприємливі» сепаратисти навіть намагаються побудувати на цьому протизаконний бізнес – банально продають крадені автомобілі. Про це розповів начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко. 

За його словами, бойовики підробляють номери агрегатів краденого авто та документи під нього на зареєстрований у базі ДАІ транспортний засіб такої ж моделі й кольору – так створюється автоклон. Досить часто такі машини пропонують набагато дешевше за ринкову вартість. Тому начальник ДАІ радить усім автомобілістам дотримуватися двох нескладних правил. Перше – не здійснювати покупку через оформлення генеральної довіреності, не надаючи таким чином автомобіль на огляд в ДАІ. Друге – перед придбанням потрібно обов’язково провести в МРЕВ експертизу ТЗ. Дотримання цих правил дозволить водіям уникнути неприємностей – не стати «щасливим» власником краденого автомобіля, який при виявленні ДАІ конфіскує. 

Інше питання, над яким активно цього тижня працює Державтоінспекція, це наведення ладу з розмовами по мобільному телефону за кермом. Правоохоронці наголошують, що «грішать» цим закарпатці повсюдно й постійно. Тож попереджають: звичайний мобільний телефон може коштувати позбавлення водійських прав на рік! Саме тому з метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та загалом безпеки дорожнього руху Державтоінспекція проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон». Профілактичний захід триватиме до 30 вересня. 

В УДАІ в Закарпатській області наголошують: згідно з Правилами дорожнього руху водіям категорично забороняється користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання). Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, визначається ст. 122 КУ про адмінпорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 грн. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф збільшиться до 850 грн, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp