Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Валовий регіональний продукт на Закарпатті у 2019-му зріс на 4% порівняно з попереднім роком

18 червня 2020 р., 08:50

Про таке Закарпаття онлайн повідомили у ГУ статистики вЗакарпатській області

Узагальнюючим показником, який характеризує рівень економічного та соціального розвитку області і вимірюється сукупною вартістю товарів та послуг, виготовлених ними для кінцевого використання, є валовий регіональний продукт (ВРП), який у 2018 році зріс на 4,0 % порівняно з попереднім роком.
У розрахунку на особу ВРП становив 41706 грн і він був майже на половину меншим від середнього рівня по Україні.

Основною складовою валового регіонального продукту є валова додана вартість (ВДВ), обсяг якої за 2018 рік зріс на 4,4%. Внесок видів економічної діяльності – неоднаковий. Найбільшу частку займало сільське господарство, лісове господарства та рибне господарство (14,6%), але на 0,6% менше, ніж у 2017 році. Разом з тим, темп склав 106,2%, що на 6,0 в.п. більше, ніж у попередньому році.

Найвищий темп зростання валової доданої вартості області зафіксовано у сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 113,5%.

Переробна промисловість незмінно займає одне з провідних місць в економіці, яка протягом 2018 року зросла на 5,7%.

Обсяги валової доданої вартості зросли за такими видами економічної діяльності як професійна, наукова та технічна діяльність – на 14,0%, інформація та телекомунікації – на 9,8%, операції з нерухомим майном – на 9,7%, фінансова та страхова діяльність – на 4,2%, у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності – на 2,7%.

Разом з тим, спостерігається скорочення ВДВ у добувній промисловості і розробленні кар’єрів (84,1%), водопостачанні; каналізації, поводженні з відходами (95,8%), охороні здоров'я та надання соціальної допомоги (96,6%), освіті (97,8%), будівництві ( 98,2%).

Отже, зростання валового регіонального продукту області у 2018 році сформувалось під впливом активізації одних видів діяльності та скорочення інших.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp