Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ОП анонсували перевірки громадського харчування і транспорту

20 червня 2020 р., 17:30

Громадські заклади повинні нести відповідальність за дотримання відвідувачами протиепідемічних заходів, відзначив Володимир Зеленський.

Наступного тижня в Україні почнуться посилені перевірки закладів громадського харчування і транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Це питання обговорювалося на селекторній нараді за участю президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави в суботу, 20 червня.

Зеленський заявив, що громадські заклади повинні нести відповідальність за дотримання відвідувачами протиепідемічних заходів."Якщо заклади не стежать за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то повинні нести за це відповідальність. Громадські місця повинні відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину", - підкреслив президент.Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підкреслив, що планує відвідати Львівську і Закарпатську області, які є лідерами за кількістю інфікованих. Він також уточнив, що на Закарпатті, можливо, доведеться повернутися до більш суворих обмежень. Степанов планує вивчити ситуацію в регіоні і вислухати пропозиції місцевої влади.Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів, що здійснено більше 2,5 тис. перевірок громадського транспорту. Виявлено 703 порушення у зв'язку з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями. Порушників оштрафовано на майже на 2 млн гривень.Міністр соціальної політики Марина Лазебна відзначила, що на наступному тижні, як наполягав президент, почнуться страхові виплати сім'ям лікарів, які загинули через коронавірусної інфекції COVID-19.Раніше повідомлялося, що в Україні регулярно проводяться рейди по закладах громадського харчування з перевіркою дотримання карантину. У день виявляється по 50-70 порушень.Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про початок другої хвилі пандемії в Україні. Він вважає, що зростання захворюваності - наслідок недотримання карантинних обмежень.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp