Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатських перевізників попереджають про перевірки

8 червня 2017 р., 13:58

Які триватимуть місця

Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області інформує про те, що в період з 6 червня по 6 липня поточного року проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус-2017», спрямований на виконання Плану заходів, передбачених Галузевою програмою забезпечення безпеки руху на автомобільному транспорті на 2016-2018 роки, затвердженої наказом Міністерства інфраструктури України від 18 березня 2016 року № 112.

Заходи направлені на попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті та дотримання автомобільними перевізниками вимог безпеки перевезень при виконанні регулярних, нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень і перевезень організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку.

Інформуючи про вище зазначене, пропонують провести наради з водіями транспортних засобів та персоналом, який займається технічним обслуговуванням, ремонтом транспортних засобів, технічними та медичними працівниками, що проводять передрейсові техогляди транспортних засобів та медичні огляди водіїв, на яких проінформувати про проведення зазначеного заходу та акцентувати увагу експлуатуючого персоналу на неухильному дотриманні вимог Правил дорожнього руху, нормативно-законодавчої бази та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту під час здійснення перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

Особливу увагу слід приділити:
- відповідності зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування)
транспортних засобів встановленим вимогам;
- виконанню вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями автобусів;
- обов’язковому зберіганню автобусів у спеціально пристосованих до цього місцях;
- виконанню вимог, правил безпеки при виконанні перевезень організованих груп дітей до місць відпочинку та оздоровлення, а також у зворотному напрямку, наявності супроводжуючого при перевезенні 10 і більше дітей, наявності медичного працівника при перевезенні 30 і більше дітей, перевезенню дітей водіями, які мають стаж керування автобусами не менше 5 років;
- не допускати фактів перевезення організованих груп дітей на маршруті протяжністю більше 250 км одним водієм.

Акцентують увагу на тому, що з настанням періоду масових перевезень пасажирів, на автомобільних шляхах значно збільшується кількість транспортних засобів, які не експлуатувалися в зимовий період, в тому числі мотоциклів та велосипедів. Також, на дорогах збільшується число пішоходів, які не завжди дотримуються вимог правил дорожнього руху, не забезпечують себе світловідбивними смужками в темряві. В таких умовах збільшується чисельність аварійних ситуацій, в тому числі з важкими наслідками.

Особливу увагу слід звернути на дотримання водіями вимог безпеки руху в першу чергу в місцях, які являються місцями концентрації ДТП. Такими місцями є дороги, близько яких знаходяться школи, дошкільні заклади, де можлива раптова поява дітей на дорозі. Також, одним із аварійно-небезпечних ділянок є місця перетину автомобільних шляхів із залізничними коліями, нерегульовані перехрестя, дороги з незадовільним дорожнім покриттям, місця прогону тварин в сільській місцевості і т.п.

Управління наголошує, що своєчасне проведення навчань, інструктажів з охорони праці, безпеки руху з водіями, що здійснюють пасажирські стосовно виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт, проходження навчання щодо володіння практичними навичками з надання домедичної і медичної допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, є запорукою якісного, ефективного та безпечного надання послуг мешканцям Закарпаття.

Комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус-2017», має сприяти вихованню дорожньої культури серед всіх учасників дорожнього руху Закарпатської області.
Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp