Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ештон: Євросоюз закликає Росію не приєднувати Крим

17 березня 2014 р., 20:36

Рішення про санкції проти Росії повинні прийняти міністри закордонних справ ЄС.

Лідери країн ЄС закликали російську владу не приєднувати Крим і зробити кроки зі зниження напруженості ситуації, заявила після зустрічі глав держав ЄС у Брюсселі голова дипломатії ЄС Кетрін Ештон, повідомляють іноземні ЗМІ 17 березня. 

"Ми закликаємо російське керівництво не робити кроків з приєднання Криму і зробити кроки для зниження напруженості ситуації", - заявила Ештон. Причому голова європейської дипломатії зазначила, що ЄС неодноразово наполягав на важливості хороших і міцних відносин між Україною та Росією, яка є "важливим сусідом і торговельним партнером". 

"Я сподіваюся, що рішення, які прийме Росія, будуть правильними, і ми побачимо деескалацію кризи. Україна потребує міцних відносин із Росією, про що ми постійно говоримо. Але територіальна цілісність і можливість рухатися вперед, як незалежна держава, має поважатися", - заявила єврокомісар. Щодо санкцій проти Росії, вона додала, що це рішення остаточно ухвалять міністри закордонних справ ЄС. Крім того Ештон нагадала, що ЄС не визнає результатів референдуму у Криму. 

Нагадаємо, перед початком зустрічі глав держав ЄС, Кетрін Ештон закликала Росію до прямого діалогу з Україною. Напередодні у Криму відбувся референдум, за результатами якого Рада Міністрів півострова проголосила відокремлення від України і звернулася до Росії із проханням приєднати автономію до складу РФ.

Корреспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp