Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні можливі три сценарії початку навчального року

18 липня 2020 р., 10:02

Більшість учнів підуть в школу 1 вересня, підкреслили в Міносвіти.

При цьому не виключено, що навчальний процес може відбуватися в змішаній формі.Виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет розповів про три можливих сценарії початку навчального року в Україні. Про це 17 липня повідомила прес-служба Міносвіти за підсумками візиту глави відомства в Чернігівську область.Як заявив Шкарлет, для більшості учнів навчальний рік почнеться традиційно - 1 вересня."Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації в кожному регіоні і розробляємо можливі сценарії. 

Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватися в змішаній формі", - вказав він.Так, при низькому рівні захворюваності відвідування навчальних закладів буде дозволене у звичайному режимі. У разі високого рівня захворюваності освітній процес буде проходити дистанційно.

А третій, найбільш вірогідний сценарій - при середньому рівні захворюваності, передбачає забезпечення освітнього процесу як дистанційно, так і в навчальних закладах з дотриманням правил дистанціювання і гігієни.При цьому конкретний сценарій, за яким буде відбуватися навчання, визначать регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в залежності від особливостей епідеміологічної ситуації.Вперше в історії сталася загальносвітова перерва в навчанніРаніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна технічно неготова до дистанційного навчання, і висловив надію, що ситуація з коронавірусом дозволить дітям нормально піти в школу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp