Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як врятувати карпатську бджолу (ВІДЕО)

22 липня 2020 р., 08:25

Цікава історія

Цей відеоблог – про унікальних карпатських бджіл. І про чоловіка, який десятки років працює для того, аби зберегти чистопородних крилатих трудівниць. Віктор Папп – пасічник із Хуста, науковець і практик водночас. Він селекційним шляхом вивів новий тип карпатських бджіл «Синевир».

 А зараз як один із керівників Спілки пасічників Закарпаття «Срібний край» працює над тим, щоб «Закарпатський мед» отримав статус продукту із географічним зазначенням. І став відомим всій країні як унікальний мед, який роблять унікальні бджоли. 

Ми провели з Віктором Паппом цілий день. Побували на різних пасіках, з бджолиного дитячого садка з рівнини привезли королеву для бджілок, які живуть у горах. Також у пошуках весняного меду з яфин піднялися майже під полонину Менчул, і навіть врятували від загибелі один із бджолиних роїв. А ще дізналися про карпатських бджіл дуже багато надзвичайно цікавих фактів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp