Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проєкт«Школа соціального проєктуваня культурних менеджерів ОТГ Культурний Трамплін» За підтримки Українського Культурного Фонду

21 серпня 2020 р., 10:00

Ось такі реалії

У 2020 році одним із переможців конкурсу проєктів Українського культурного фонду став проєкт «Школа соціального проєктуваня культурних менеджерів ОТГ Культурний Трамплін», розроблений Спільнотою Grant Management та Громадською організацією «Інститут соціальної політики регіону».

Метою даного проєкту є ‑ розвиток компетенцій у сфері проектного менеджменту, грантрайтингу та суміжних тем представників органів місцевого самоврядування, працівників комунальних закладів, активістів організацій громадянського суспільства, митців, підприємців, які займаються питаннями культури та креативних індустрій в об'єднаних територіальних громадах.

Проєкт передбачає проведення дистанційного навчання представників цільової аудиторії, циклу з 8 відкритих вебінарів, створення ресурсної методичної бази з управління проєктами та грантрайтингу. Буде організовано обмін досвідом між учасниками навчання та реалізаторами успішних культурно-мистецьких проектів, проведено он-лайн конференцію з обміну досвідом та мережування. Безпосередньо в громадах досвідчені ментори допоможуть учасникам навчання доопрацювати їх проєкти та розробити інноваційні пропозиції щодо збільшення внеску культурних та креативних індустрій у розвиток конкретної громади.

В дистанційному навчанні в рамках проєкту візьмуть участь команди, які складаються з 3-х представників територіальних громад (всього 144 представники цільової аудиторії), визначені за результатами конкурсного відбору. Доступ до відкритих вебінарів отримають всі зареєстровані бажаючі.

Навчання у Школі безкоштовне і проходитиме онлайн. Навчальна програма складається з двох триденних модулів, самостійної групової роботи під керівництвом ментора та двох днів краш-тестів.

Перша дистанційна Школа пройде з 26 серпня по 11 вересня для представників громад з Вінницької, Миколаївської, Рівненської та Харківської областей.

Друга дистанційна Школа – з 01 по 18 вересня, для представників громад з Житомирської, Львівської, Сумської та Херсонської областей.

Третя дистанційна Школа – з 08 по 25 вересня, для представників громад з Закарпатської, Запорізької, Київської та Луганської областей.

Четверта дистанційна Школа – з 15 вересня по 02 жовтня, для представників громад з Кіровоградської, Тернопільської, Чернігівської та Чернівецької областей.

П’ята дистанційна Школа – з 22 вересня по 09 жовтня, для представників громад з Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської та Хмельницької областей.

Шоста дистанційна Школа – з 29 вересня по 15 жовтня, для представників громад з Волинської, Донецької, Одеської та Черкаської областей.

Учасники Школи отримають можливість:

дізнатися про актуальні джерела фінансування проєктів у галузі культури та креативних індустрій в громадах;

зрозуміти, як використовувати культурні та креативні індустрії для розвитку своєї громади;

навчитися розробляти та реалізовувати проєкти;

доопрацювати свої ідеї до рівня повноцінних проєктних заявок;

отримати сертифікат та «Настільну книгу культурного менеджера ОТГ».

В ході реалізації проєкту будуть доопрацьовані та розвинуті ідеї та ініціативи учасників Школи.

На відкритих вебінарах будуть розкриті наступні теми:

Соціальне підприємництво: бізнес може бути порядним та прибутковим (31 серпня)

Технічні інструменти управління проєктами (07 вересня)

Особливості проведення культурно-мистецьких заходів в громадах. Основи івент- менеджменту (14 вересня)

Основи інтелектуальної власності для культурних менеджерів (21 вересня)

Створення і забезпечення роботи проєктного офісу в громаді (28 вересня)

Комунікація та протидія маніпуляціям для культурних менеджерів громад (05 жовтня)

Перспективи розвитку і використання об’єктів культурної спадщини в громадах (12 жовтня)

З чого починати розвиток туризму у громаді (19 жовтня)

Участь у відкритих вебінар буде здійснюватися за попередньою реєстрацією.

Хід реалізації проєкту висвітлюється в соціальний мережі Facebook у групі «Школа соціального проєктування для культурних менеджерів ОТГ «Культурний трамплін»» за посиланням: https://www.facebook.com/groups/heritage.gm.ucf



Керівник проєкту: Олег Кулініч, доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, виконавчий директор Громадської організації «Інститут соціальної політики регіону»

Контакти: телефон, Viber, Telegram: +38 (050) 301-37-81.

____________________________________________________________________________________

Украінський культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp