Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перший успішний кейс з реалізації програми відновного правосуддя неповнолітніх вже є на Закарпатті

17 вересня 2020 р., 14:11

У четвер, 17 вересня, в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбулася чергова зустріч учасників міжвідомчої робочої групи з відновного правосуддя.

Директор Регіонального центру Василь Попадинець зазначив, що метою зустрічі є обговорення ходу реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» на Закарпатті. На даному етапі в області вже є перший успішний кейс з відновного правосуддя неповнолітнього, медіацію у справі якого здійснював адвокат Любомир Цебрик.

Детальніше про медіацію з підозрюваним у вчиненні злочину та потерпілим, труднощі, які виникали упродовж комунікації учасникам зустрічі розповів адвокат. Л.Цебрик. Зокрема, зазначив, що «героєм» даної справи став неповнолітній, який скоїв крадіжку. Вивчивши матеріали справи, передані з прокуратури, адвокат провів кілька зустрічей та розмов із підозрюваним та потерпілим. Результатом медіації є рішення про примирення сторін, відшкодування завданої шкоди, а неповнолітній отримав шанс на виправлення.

Учасники зустрічі, серед яких Наталія Кузан - начальник відділу ювенальної юстиції Прокуратури Закарпатської області, Тетяна Хорошилова – психолог Закарпатського обласного центру соціально-психологічної реабілітації, адвокати-медіатори Любомир Цебрик та Олеся Сідун, а також фахівці Регіонального центру обговорили проблемні питання, які виникають або можуть виникати у процесі реалізації проекту з відновного правосуддя для неповнолітніх та обмінялися думками щодо шляхів їх вирішення. Адже запровадження проекту дає унікальний шанс неповнолітнім, які скоїли злочин, стати на шлях виправлення та не зламати свою долю та майбутнє, відбуваючи покарання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp