Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Адвокатка системи БПД добилася скорочення строку покарання для засудженої в Росії ужгородки

30 січня 2021 р., 13:00

Варто знати

Справжньою оцінкою роботи адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги є вирішення життєвих проблем на користь клієнтів, які скористалися послугами правозахисників за рахунок держави. Проте мало хто з них готовий висловити слова вдячності та ще й зробити це письмово на адресу Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області. Пані Любов, яка, в силу життєвих обставин опинилася в Російській Федерації, і там була засуджена до 8 років відбування тюремного покарання - одна з тих, хто щодня дякує своїй захисниці Вікторії Шевченко, завдяки професійній роботі якої жінці скоротили відбування терміну покарання на два роки.

Любов Миколаївна була засуджена судом РФ вироком від 17.03.2015 року. За клопотанням Міністерства юстиції України її екстрадували до України для подальшого відбування покарання. Ужгородським міськрайонним судом вирок Російського суду був приведений у відповідність до законодавства України. Та, на жаль, в результативній частині ухвали суду була допущена помилка в частині статті КК України, з чим жінка категорична не погоджувалась.

За дорученням Регіонального центру захищати інтереси жінки було призначено адвоката Вікторію Шевченко. Юрист вивчила документи та розібралась, де саме була допущена помилка. У результаті було скасовано ухвалу Ужгородського міськрайонного суду в Івано-Франківському апеляційному суді та призначено новий розгляд в першій інстанції.

22 грудня 2020 року Ужгородським міськрайонним судом був винесений новий вирок, згідно якого термін покарання для клієнтки було скорочено майже на 2 роки.

«Зараз я вільна. І цим завдячую Вікторії Сергіївній. Також хочу висловити подяку вашому центру з надання БВПД за те, що в ньому зібралися такі професіонали, які захищають і засуджених і потерпілих, доказуючи в судах неправомірні дії тих чи інших органів, показуючи, що людина завжди залишається людиною, незалежно від того де і в якому місці вона знаходиться».

Історія пані Любові ще раз доводить, що справедливість є, і за неї варто боротись. А допоможуть вам у цьому фахівці системи БПД, звернутись за допомогою до яких можна у найближчий місцевий центр чи бюро правової допомоги на Закарпатті, або зателефонувавши на єдиний контакт-номер системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp