Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Чорнобильський щоденник" презентиють в Ужгороді

24 квітня 2021 р., 16:00

Незабаром

26 квітня, у понеділок о 17:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка (пр.Свободи,16) відбудеться презентація книги Михайла Фатули "Чорнобильський щоденник" за участі ліквідатора аварії на ЧАЕС Володомира Шовкошитного.

Презентована книга вийшла друком у видавництві „Український пріоритет”. Директор видавництва, ліквідатор, письменник, народний депутат України І скликання, перший Президент МО "Союз Чорнобиль", доктор філософії, політолог - Володимир Шовкошитний зазначає: „З гордістю рекомендую читачеві книгу свого побратима-чорнобильця, ужгородського професора, доктора медичних наук Михайла Фатули "Чорнобильський щоденник". В серпні 1986 року йому випало 20 днів працювати в складі 56-ти закарпатських медиків у Поліській ЦРЛ, яка опікувалась ліквідаторами та потерпілими з Прип'яті й Поліського району.

За 35 років після катастрофи про неї сказано й написано багато, в тому числі й мною, та кожне нове свідчення учасників тих подій - то неоціненне зерно, без якого не заколоситися Правді. Надзвичайно цінним є погляд автора як лікаря на ті події, на людей і явища, адже тільки лікарі знали тоді таємні накази МОЗ про засекречування медичних даних і саме на їхніх очах діагноз "гостра променева хвороба" перетворювався на "вегето-судинну дистанію".

Мені випало керувати групою ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС упродовж півтора року, отож я був знайомий з багатьма героями цієї книги. Щоденник лікаря Фатули - це улюблений мною симбіоз літератури пам'яті з літературою факту, це документ доби, свідчення тихого подвигу лікарів Чорнобиля й данина пам'яті тих, хто ціною власного життя зберіг Землю.

Також буде презентовано нове видання книги Володимира Шовкошитного "Чорнобиль: я бачив" та нові гучні видання видавництва " Український пріоритет".

Захід відбудеться з дотриманням карантинних норм.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp