Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У прокуратурі відбувся круглий стіл з питань міжнародного співробітництва під час кримінального провадження

19 червня 2021 р., 13:00

нещодавно

У Закарпатській обласній прокуратурі відбувся круглий стіл на тему «Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження» за участі прокурорів галузевого відділу обласної прокуратури та окружних прокуратур. До заходу долучилися і представники сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУ Нацполіції в Закарпатській області Ігор Шимоняк та Сергій Харламов.

Відкрив захід заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, який наголосив, що Україна як демократична і правова держава постійно розширює систему міжнародного співробітництва у сфері протидії злочинності. Завдяки цьому співпраця національних та іноземних правоохоронних органів постійно поглиблюється. «Належна діяльність органів прокуратури у цій галузі є важливимкроком для становлення нашої держави на гідному рівні у міжнародно-правовій сфері, формує авторитет української правоохоронної системи та країни на міжнародній арені в цілому», – зазначив заступник.

З питаннями міжнародного розшуку з використанням каналів Інтерполу та правового регулювання цих процесів присутніх ознайомив Ігор Шимоняк.

Актуальною для регіону є і практика екстрадиції. Саме виконання вимог міжнародних договорів та національного законодавства про видачу осіб, а також питань діяльності органів прокуратури в галузі міжнародного співробітництва і стосувалася тема доповіді начальниці відділу міжнародно-правового співробітництва Олесі Палінчак.

Докладніше про питання міжнародної правової допомоги при проведенніпроцесуальних дій під час кримінального провадження розповіла прокурор галузевого відділу Ірина Клименко.

Опісля учасники подискутували щодо ключових питань роботи у цій галузі, поділилися напрацюваннями, способами вирішення проблемних питань.


Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Схожі новини

Працівники обласної прокуратури допомогли військовим
Прокуратура повернула закарпатському селу мільйон
Як прокуратура з екологією розбиралися
Берегівська прокуратура повернула державі землі
На Закарпатті прокуратура активно протидіє домашньому насильству – засуджено шість осіб
Прокурапутра краю хоче повернути державі приміщення в Мукачеві, яким підприємство користується безкоштовно
Прокуратура розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовцями у сфері освіти
Прокуратура розбиратиметься з "лісовими" махінаціями посадовців Оноківської сільради
За три місяці прокурори звернулись до суду з позовними заявами, щодо захисту інтересів громадян і держави на майже 87 мільйонів
Прокуратура повернула громаді частину набережної на Свалявщині, яку було незаконно приватизовано

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp