Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Заволодіння державними коштами, виділеними на боротьбу з COVID-19 – на Закарпатті підозрюють директора підприємства

29 червня 2021 р., 14:27

Варто знати

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору приватного підприємства, яке займалося будівельними роботами в Тячівській районній лікарні, повідомлено про підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах, вчинене шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України), та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний уклав договір підряду на виконання капітального ремонту з переплануванням 1 поверху акушерсько-гінекологічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Тячівської райлікарні. Проєкт реалізовувався за рахунок державних коштів з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Його загальна вартість – 10,7 млн грн.

Висновками експертизи засвідчено, що директор підприємства вніс неправдиву інформацію щодо об’ємів виконаних робіт до офіційних документів. Крім того, заволодів грошовими коштами в розмірі 538 тис. грн, які одержав за фактично невиконані роботи, та будівельними матеріалами на 1 млн грн. Загальна сума збитків, завданих протиправною діяльністю службової особи, склала понад 1,5 млн грн.

Слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють співробітники СУ Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління Служби безпеки України. Проводяться слідчі дії для встановлення усіх обставин вказаного правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.















































Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Схожі новини

Працівники обласної прокуратури допомогли військовим
Прокуратура повернула закарпатському селу мільйон
Як прокуратура з екологією розбиралися
Берегівська прокуратура повернула державі землі
На Закарпатті прокуратура активно протидіє домашньому насильству – засуджено шість осіб
Прокурапутра краю хоче повернути державі приміщення в Мукачеві, яким підприємство користується безкоштовно
Прокуратура розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовцями у сфері освіти
Прокуратура розбиратиметься з "лісовими" махінаціями посадовців Оноківської сільради
За три місяці прокурори звернулись до суду з позовними заявами, щодо захисту інтересів громадян і держави на майже 87 мільйонів
Прокуратура повернула громаді частину набережної на Свалявщині, яку було незаконно приватизовано

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp