Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Робота ВНЗ на Донбасі нелегальна. А що робити зі школами не знають (ВІДЕО)

4 жовтня 2014 р., 17:42

Допоки влада розбирається з юридичними питаннями, вчителі на території АТО намагаються вижити - як саме, самі не знають.

До редакції Освітнього порталу «Педагогічна преса» надходять листи від учителів Донбасу з проханням про допомогу. 

Останній лист нас дуже вразив, ситуація на окупованих територіях – критична, багато вчителів потребує допомоги. «Як «вижити» вчителям на підконтрольних терористам територіях Луганської та Донецької областей?» – запитують вони.
“Уже третій місяць не отримуємо зарплатню, гроші в родинах закінчуються, треба виживати. «Влада» так званої ЛНР обіцяє продовольчі пайки за кожен робочий день. Для отримання російської «гуманітарки» необхідно писати спеціальну заяву і надавати ксерокопії всіх сторінок паспорта. Багато освітян сприймають це як примушення до співпраці з терористами. Але інших можливостей вижити люди не бачать”, — розповідають із відчаєм освітяни.

Із цими запитаннями журналісти звернулися до міністра освіти і науки України Сергія Квіта, аби він прокоментував ситуацію.

Міністр наголосив, що робота ВНЗ на окупованій території є нелегальною. Зараз навчальні заклади переводять до інших областей України. А от щодо шкіл МОН досі не озвучує чіткої позиції. Деякі з них вже почали працювати. Сергій Квіт зараз не може дати чіткої відповіді щодо роботи освітніх закладів і соціальних виплат учителям, наступного тижня відбудеться засідання уряду, де ці питання будуть вирішені.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp