Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ не дасть грошей на добудову другого корпусу УжНУ

30 квітня 2015 р., 18:08

Грошей немає навіть на "Києво-Могилянку"

Сьогодні, 30-го квітня, в Ужгороді міністр освіти та науки України Сергій Квіт, під час зустрічі із науковим активом області та представниками ЗМІ, відповідаючи на запитання кореспондента "Часу Закарпаття", повідомив, що на добудову 2-го корпусу УжНУ на БАМі наразі немає коштів у бюджеті країни. 



Свого часу на необхідності добудувати корпус на БАМі, аби вирішити проблему нестачі аудиторій і перейти на однозмінне навчання, ректор університету Володимир Смоланка наголошував в ексклюзивному інтерв'ю нашому сайту.  

"Такої перспективи (фінансування -- Ред.) немає. Говоримо реально -- така ситуація в країні. До речі, в Києво-Могилянській академії є корпус, який збудував ще Мазепа. Це та споруда, що зображена на 500-х гривнях. Будівля зараз в аварійному стані, але я також не можу нічого зробити, щоб знайти фінанси на її ремонт. Така ситуація в країні, що майже всі державні програми призупинені", - сказав Міністр.

Перед тим Сергій Квіт, щоправда, повідомив, що цього року уряд вирішив відновити одну освітню програму -- будуть виділені кошти на придбання шкільних автобусів. 

Додамо, що ректор УжНУ Володимир Смоланка доповнив відповідь міністра. Він зазначив, що керівництво університету спробує знайти кошти на місцевому рівні (в тому числі й зі спецфонду вишу), аби розпочати роботи у наступному році.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp