Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є не більше трьох сотень офіційних орендодавців

6 жовтня 2014 р., 12:56

З початку року вони сплатили до бюджету 644,6 тис. грн.

З початку року задекларували доходи отримані від надання в оренду майна 296 жителів Закарпатської області. Загальна сума зазначена ними в декларації становить 13,5 млн. грн. 

До бюджету закарпатці перерахували 644,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

– Здача власного майна в оренду – діяльність котра приносить прибутки, частина 15% або 17%, в залежності від суми доходу, у вигляді податку на доходи фізичних осіб, має бути сплачена до бюджету, – зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Ігор Кріль.

Ставка 15% застосовується, якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному місяці не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (тобто в 2014 році – 12180 грн.), а 17% – з суми, що перевищує зазначений десятикратний розмір.

У разі, якщо фізична особа (орендодавець) у 2014 році здає свою квартиру в оренду фізичній особі (орендарю), яка не є суб’єктом господарювання, то фізособа-орендодавець повинна подати до 1 травня 2015 року декларацію про доходи та майновий стан.

У разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp