Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги орендодавців

30 березня 2016 р., 19:35

Задекларуйте дохід

Хустська ОДПІ звертається до громадян, які надавали нерухомість в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) у 2015 році.

Відповідно до п.п. 170.1.5. п. 170.1. ст. 170 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, якщо орендодавець надає в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом господарювання, нерухомість (квартири, будинки, кімнати тощо), такий орендодавець зобов’язаний самостійно нараховувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб. Податок сплачується протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу. По закінченню року орендодавцю необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за податковою адресою до 1 травня 2016 року.

У разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України.

Суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику.


За матеріалами Хустської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp