Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мешканців Берегівщини просять завчасно виготовляти документи для виїзду дітей за кордон

19 березня 2014 р., 16:16

Шановні мешканці Берегівщини просимо Вас завчасно звертатися для виготовлення проїзного документа дитини для виїзду за кордон у зв’язку з наближенням весняних та літніх канікулів у дітей.

Необхідні документи:

Заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання),vizu телефон; платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про оплату вартості адміністративної послуги та вартості бланка; нотаріально засвідчене клопотання батьків (або законних представників батьків чи дітей) у разі потреби самостійного виїзду таких осіб за кордон, а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, – того з них, з ким проживає дитина. 

За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду. Для дітей віком від 14 до 18 років у заяві зазначається відсутність обставин, що обмежують згідно із законодавством право їх виїзду за кордон; паспорт громадянина України, а на дітей, які не досягли 16-річного віку, – свідоцтво про їх народження (після прийняття документів повертається); згода дитини, оформлена письмово і нотаріально засвідчена (у разі виїзду з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років); три фотокартки розміром 35х45 мм. 

Термін розгляду заяви Заяви про оформлення проїзного документу дитини розглядаються протягом до 30 робочих днів з дня подання документів (дострокове – до 10 робочих днів – оформлення здійснюється за заявами громадян), а якщо поїздка пов’язана з терміновим лікуванням від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, – протягом трьох робочих днів. У разі виїзду на постійне проживання за кордон усиновленої іноземцями дитини – громадянина України паспорт оформляється у строк до 10 робочих днів. 

У разі виїзду на постійне місце проживання (еміграція) – до 3 місяців. 

Підстави для відмови у наданні послуги обізнаність з відомостями, що становлять державну таємницю, - до закінчення строку, встановленого Законом України “Про державну таємницю” (у разі виїзду за кордон на постійне проживання – після 16 років); діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані обов’язання, - до виконання обов’язань або розв’язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, чи забезпечення зобов’язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; порушено кримінальну справу, – до закінчення провадження у справі (після 14 років); засудження за вчинення злочину, - до відбуття покарання або звільнення від покарання (після 14 років); ухилення від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), – до виконання зобов’язань; свідоме сповіщення про себе неправдиві відомості, – до з’ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей; щодо громадянина подано цивільний позов до суду, – до закінчення провадження у справі; перебування під адміністративним наглядом органів внутрішніх справ, – до припинення нагляду. Акти законодавства, що регулюють надання послуги Закон України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» Постанова Верховної Ради України від 26.06.1992 № 2503-XII «Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон» Постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення» Постанова Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг» 90202, Україна, Закарпатська обл., м. Берегове, вул. Сечені, 4 а
Берегівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp