Весняні вітаміни. Перші овочі на прилавках з’являються вже в березні з появою парникових огірків, редису, помідорів, капусти та іншої зеленини. Але не завжди корисні перші овочі та фрукти для здоров’я людини.
Лікарі кажуть: від весняних овочів та фруктів більше шкоди, аніж користі для людей та більше роботи для медиків.
У санстанції радять, перед споживанням овочі та фрукти слід ретельно очистити та вимочувати у воді не менше години.
Безпечніше купувати овочі, фрукти та зелень у магазинах та на офіційних ринках, де є спеціальні служби, які тестують їх на вміст нітратів.
Після ветсанекспертизи у лабораторії видають експертний висновок, що дозволяє торгівлю, в іншому разі плодоовочеву продукцію не допускають до продажу та вилучають. Тож їсти чи не їсти весняну смакоту – вибір персонально за кожним.