Офіційний рекорд України щойно зафіксували на Берегівщині – на території курорту «Термальні води Косино».
Зареєструвала рекорд представниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. Вона повідомила, що команда експертів із Києва зафіксувала встановлення нового рекорду: сьогодні у Косино зварили бограч об’ємом 2496 л. Попередній рекорд із цієї категорії був встановлений минулого року та становив 2030 літрів.
Працювали над приготуванням рекордного гуляшу 4 місцевих поварів. Варити бограч почали ще о першій ночі, відтак готувалася страва понад 11 годин.
{g}
Для приготування повари використали 625 кг свинини, майже 92 кг копченого сала, 917 кг картоплі, 200 кг цибулі, 47 кг свіжого перцю, понад 8 кг ерош пішти та ще кілька сотень кілограм інших інгредієнтів.
Наразі усі гості фестивалю бограчу мають можливість скуштувати страву-рекордсмена. Щоправда, порція юшки вартує цілих 40 грн.