Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На фесті в Косині бограч готували у велетенському казані об’ємом 2500 літрів

1 травня 2017 р., 19:45

За вихідні відомий термальний курорт відвідали близько 15 тисяч туристів з усієї України та закордону

Міжнародний чемпіонат бограчу, який проводиться в рекреаційному комплексі «Термальні води «Косино» уже вп’яте, зібрав величезну кількість туристів з усієї України та закордону. За вихідні на цьому курорті побували близько 15 тисяч туристів. Відомий гастрономічний фестиваль вперше відвідав голова ОДА, котрий став почесним головою конкурсного журі.

– У цьогорічних змаганнях взяли участь команди з різних районів Закарпаття, зі Львівщини, а також Угорщини, – зазначив Геннадій Москаль. – Бограч, який вони приготували, дуже різниться і за смаком (особливо за гостротою), і навіть за виглядом. Однак, оскільки працювали професіонали, у всіх страва вийшла дуже смачна, тому визначитися, хто кращий, було непросто. Я щиро дякую організаторам за чудовий фестиваль і за цей комплекс, який відомий уже по всій Україні й давно став туристичною родзинкою Закарпаття!

{g}

У результаті прискіпливого дегустування з боку журі та відвідувачів, котрі також мали можливість визначити кращий боґрач, переможцем стала команда «Kerteszek» із с.Косонь Берегівського району. Друге місце зайняла команда «Сабіна» із с.Рафайново, а третє – «Oroshazi» з Угорщини. Переможці отримали грошові премії – відповідно 25 тисяч, 15 тисяч та 10 тисяч гривень.

А окрасою фестивалю став боґрач, зварений у велетенському казані об’ємом 2,5 тисяч літрів. На його приготування пішло півтонни м’яса, 100 кг сала і понад 900 кг картоплі!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp