В рамках святкування Днів європейської культури міста Берегова 26 вересня, не зважаючи на дощову погоду, відбувся конкурс приготування рибної юшки (ухи), що проходив за сприяння Берегівського міської ради.
На березі Верке у парку «Оазис» бажаючі мали можливість скуштувати шість різновидів ухи. А саме: угорську, як готують у містах Сегед (гостра, як вогонь), з Бая (з локшиною), а також Тисянську (перчену в міру).
Цікаво, що частина публіки віддала перевагу українській рибній юшці (вухі). Також поза конкурсом, смажили коропа з картоплею. Після оцінки страв, жюрі перше місце присудило команді «Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей» (3 тис. гривень), друге -команді ТОВ «Водоканал Карпатвіз» (2 тис. гривень), третьє команді БФ по захисту історичних і культурних цінностей міста Берегова «900 років Берегсас» (1 тис. гривень).
Подяки і 500 гривень отримали Надь Золтан, Саболч Дебрецені і Василь Товт.
{g}
Склад міжнародного жюрі: голова — Геді Вінце референт роботи з питань зовнішньо-економічних зв’язків ІХ-го району м. Будапешт; члени: Петро Вереш, депутат Берегівської міської ради, та Бенедек Арпад-Чаба, заступник міського голови Секельудваргель (Румунія).
БФ "900 років Берегсас"