Аби приготувати борщ, житомирянину доведеться витратити 66 гривень, про це інформує кореспондент
УНН, який промоніторив ціни на інгредієнти для борщу на центральному ринку Житомира.
Ціни на інгредієнти для приготування борщу на центральному ринку Житомира можна придбати за такі кошти: капуста – 9 гривень за кілограм, морква – 9, 80, буряк – 7,80, цибуля – 12, кріп та петрушка коштують по – 5 гривень за пучок (50 грам), сметана 10, олія соняшникова – 22, картопля 7, томатна паста 6 грн. (70 грам), часник 90, сметана 10 грн. (400 грам).
Найбільше витратитись житомирянам доведеться нам м’ясо та сало – їх ціна на ринку складає 70 та 65 гривень, відповідно, за кілограм.
Отож шляхом нехитрих математичних операцій, підраховуємо вартість трьох літрів житомирського борщу.
- капуста – 500 г = 4,50 грн;
- томатна паста - 70 г = 6 грн;
- морква – 100 г = 0,98 коп;
- буряк - 300 г = 2,34 грн;
- картопля - 600 г = 4,20 грн;
- часник - 25 г = 2,25 грн;
- цибуля - 150 г = 1,80 грн;
- петрушка – 50 г = 5 грн;
- кріп – 50 г = 5 грн;
- м’ясо (свинина) - 400 г = 28 грн;
- сметана - 50 г = 50 коп ;
- олія - 100 г = 2,20 грн;
- сало - 50 г = 3,25 грн.
Загальна вартість трилітрової каструлі борщу у Житомирі коштуватиме 66 гривень і 2 копійки.