Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті збільшилася чисельність кабана та козулі (Відео)

4 жовтня 2016 р., 08:55

Завдяки їх підживленню

Карл Пал працює у Хустському лісодослідному господарстві районним мисливствознавцем уже понад 30 років. Хоча мисливством лісівники не займаються - ведуть тільки контроль над угіддями.

На нашій території працюють три тимчасові лісокористувачі мисливських угідь - Громадська організація Хустська районна організація «УТМР», Громадська організація «Мисливський клуб «Плай 2» та Громадська організація «Лісівник». Територію на тимчасове користування надає обласна рада на обмежений термін - від 15 до 40 років. При цьому самі лісівники мисливством не займаються.

Журналісти ТРК «М-студіо» побували на території Громадської організації «Лісівник», де дізналися про мешканців лісових угідь і роботу лісівників у допомозі тваринам. У держлісфонді Хустщини зазвичай водяться козулі, олені, кабани, борсуки та навіть ведмеді. Аби тваринам було комфортно перезимовувати, лісівники створюють ділянки для їхнього підкормлення.

«Кукурудзу з великою охотою поїдають козулі, концентрований корм - кабани, а також тварини спеціально для тварин роблять солонці, сіль у яких допомагає підтримували мінерально-сольовий баланс», - каже районний мисливствознавець Карл Пал.

У свою чергу майстер лісу ДП «Хустське ЛДГ» Юрій Бабич розповідає: «Дичина поїдає яблука тільки, як починають вони опадати. Тому лісівники ніколи не збирають яблука у лісових угіддях ні для кого іншого, а тільки для тварин. Ми з колегами робимо всe можливе, щоб тварини не загинули взимку».

До речі, однією з причин зростання за останні роки чисельності кабана та козулі на Хустщині є їхнє підживлення.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp