Тропічна рослина, яку дарує нам сонячний Південь на початку холодів, - це японська хурма, хоча родом вона з Китаю. З латинської мови хурма перекладається як "їжа Богів".
Дуже часто хурму вважають фруктом, хоча це ягода. Дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова розповіла, чому її слід додати до свого раціону та як часто можна вживати смачний подарунок природи.
Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію, а також це чудове джерело клітковини. У 100 г. міститься майже 10% добової норми, це вдвічі більше, ніж в яблуках.
За поживною цінністю вона не поступається винограду та інжиру. Вживання хурми сприяє виведенню зайвої рідини, має протизапальну дію, а також покращує зір.
Дієтолог зазначила, що з користю для здоров'я можна вживати не більше трьох або чотирьох плодів на день.