Про це на своїй сторінці у мережі
"Фейсбук" написав відомий у краї туризмознавець Федір Шандор:
"Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» – щорічне нагородження кращих ресторацій Закарпаття Карпатська гастрономічна премія «ШОВДАРЬ» - вручається рестораціям, що оцінені користувачами соціальних мереж та гастрономічних сайтів, самостійно подались на участь в премії, запропоновані експертами команди «Закарпатський фудблог» і пройшли оцінку професійного журі. Нагорода переможців – «ШОВДАРЬ» - є знаком якості ресторацій Закарпаття Наша ціль: розвиток локальних ресторацій і сфери гостинності з метою підвищення конкурентоздатності учасників ринку та інформування споживачів про якість ресторацій в Закарпатті Завдання Премії:
- Визначити кращі ресторації Закарпаття - Об’єднати регіональних учасників галузі для подальшого розвитку і підвищення якості послуг - Допомогти споживачам зорієнтуватись в якості ресторацій Закарпаття В рамках Карпатської гастрономічної премії «ШОВДАРЬ» будуть названі кращі у своїх номінаціях: Найкраща кав’ярня* Найкраща винарня Найкраща пиварня Найкраща ресторація Найкраща ресторація закарпатської кухні Найкраща кондитерська Гастрономічне відкриття року Для розгляду журі подано пропозиції щодо регіональних кавярень: - Фонтан, Виноградово - Тайм, Мукачево - Fruhstuck, Свалява - Червона шапочка, Хуст - Пасіжу, Ужгород - Меделін, Ужгород - Антресоль Ужгород - La Bochee, Ужгород - Горіціана, Ужгород - Штефаньо, Ужгород - Тірамісу, Ужгород - Дасторія, Ужгород - Eat Me, Ужгород - Кіфлик, Ужгород."