У листопаді не спостерігалося суттєвих змін цінової ситуації на ринку м’ясопродуктів – яловичина подорожчала на 8,1 %, натомість свинина подешевшала на 1,9 відсотка, більш суттєво коливалися ціни на м’ясо птиці, яке подопожчало на 5,5 %, окремі порційні частини курячі знизилися – 0,9 %, ціни на свине сало підвищилися – на 19,8 %.
"Середній рівень цін на рибну продукцію та морепродукти в порівнянні з жовтнем практично не змінився", – зазначає начальник управління статистики у Мукачівському районі Кельман В. В.
Хлібобулочні вироби в листопаді, порівняно з жовтнем, подорожчали практично по всіх видах – хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку – на 4,1 %, з борошна першого ґатунку – на 5,7 %, батони – на 5,1 %, хліб житній та житньо-пшеничний – на 7,8 %, здобні вироби – на 5,3 %.
Сезонно дорожчає молоко – у листопаді це підвищення склало 4,6 відсотка, ціни на продукти молокопереробки у листопаді поки що не зазнали суттєвих змін – сметана в середньому подорожчала від 1,7-2,2 %, тверді сири – від 2,5-4,1 %, сири плавлені – на 3,9 %, – зазначають в Управлінні статистики у Мукачівському районі. Яйця подорожчали на 10,2 %.
Враховуючи непогані обсяги цьогорічного врожаю городніх культур, постійно знижується рівень на складові цієї товарної групи – картопля у листопаді в середньому подешевшала на 16,2 %, капуста білокачанна – на 15,5 %, ріпчаста цибуля – на 11,1 %, буряк – на 4,1 %, морква – на 18,0 %, часник – на 6,1 %, свіжі гриби – на 7,9 %. Помітно знизилися середні ціни на лимони – на 3,6 %, апельсини – на 6,2 %.
Непомітно, на перший погляд, зростають ціни на тютюнову продукцію – в листопаді вони збільшилися від 0,4-2,9 %. Таким чином індекс інфляції за листопад 2017 року по Україні склав 100,9 %.