Зокрема, у червні, порівняно з травнем, вартість 1 кг яловичини впала на 7 коп. до 124,41 грн.
Також подешевшала свинина – на 86 коп. за кілограм продукту. У червні 1 кг свинини в Україні коштував в середньому 114,28 грн.
Вартість тушки курячої також впала в ціні. У червні 1 кг тушки курячої в середньому коштував 54,78 грн. Вартість курячого філе за місяць не змінилася – 89,85 грн за кг.
Серед інших соціальних продуктів харчування подешевшали крупи гречані – на 20 коп. до 17,18 грн за кг, пшоно – на 44 коп. до 18,3 грн за кг, ковбаси варені (І гатунку) – на 68 коп. до 86,64 грн за кг, яйця – на 2,37 грн до 21,8 грн.
Водночас, за місяць в Україні подорожчало борошно пшеничне – на 10 коп. до 9,99 грн за кг, крупи манні – на 4 коп. до 12,01 за кг, масло вершкове – на 6 коп. до 36,47 грн за кг.
Нагадаємо, на продукти та оплату «комуналки» українці витрачають три чверті своїх доходів.