Сьогодні про здорове харчування говориться багато, проте мало хто вникає у те, що це таке насправді. Натомість із екранів телевізорів постійно пропагуються лікарські препарати. Більше того, на Закарпатті із кожним роком відкривається все більше аптек, але люди при цьому починають все більше і більше хворіти.
Тож гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива.
Загальновідомо, що м’ясо, молоко та інша тваринна продукція впливають на процеси старіння. Розкажіть чому?На процеси старіння м’ясо не впливає, просто дуже складно переварюється. Організм витрачає на це дуже багато ресурсів. Крім того, йде неправильне засвоєння води. Щоб продукти, які піддаються гниттю та бродінню виводилися, треба вживати дуже багато води. І її відповідно організм недоотримує. Тому… якщо квітка не отримує води, вона висихає. Так само із клітинами людського організму. Дитина коли народжується, складається на 86-89% з води, а старі люди – всього на 67%. Тобто, якби вони більш правильно вели себе у плані харчування, то цю вологу вдалося б зберегти. Є різні книжки, у яких описуються місця довгожителів, де люди не старіють. Є такий один острів, на якому немає джерел. Там населення підживлюється тільки дощовою водою, яку збирає з листя дерев. Ті, хто там був, кажуть, що ще таких молодих літніх людей ніколи не бачили. Тобто, 70-80-річні дідусі і бабусі виглядають як 30-річні. Є й інші населені пункти, де середній вік людей більше 100 років. Харчуються вони виключно вегетаріанством, або сироїдінням, або дотримуються дієт, які не містять ні м’ясної, ні молочної продукції.
Чи почуваєтеся молодшим за свій біологічний вік? У чому це виражається?Я себе ніколи старим не почував. Для мене час зупинився ще в двадцять з «хвостиком» років. Фізично я можу зробити стільки ж, як і раніше. Внутрішньо я молодий також, тільки багаж знань постійно збільшується.
З м’ясом усе зрозуміло, а чому не вважається корисною молочна продукція?Вона нам не потрібна. Ми ж не діти корови, щоб пити молоко. Нам потрібно грудне людське молоко і то лише до певного віку. А молоко можна зробити з усього – з кунжуту, маку, мигдалю, горіхів, вівса. Найкращим буде макове, кунжутне і конопляне. Кунжутне за рівнем кальцію коров’яче випередить напевно разів у 10-20, конопляне містить жири і незамінні амінокислоти та дуже багато білку. Жодна тварина не вживає молоко після періоду вигодовування тим більше чуже молоко.
А що скажете про домашніх тварин. Чим кормити їх?
Якщо кота дуже накормити коров’ячим молоком його пронесе, а якщо кормити довго то в нього у нирках з’явиться камінь. А загалом тварин потрібно харчувати тим, що вони їдять у природі. У мене, наприклад, є кіт і він їсть виключно м’ясну продукцію. Любить печінку, м’ясо. Я його завів до вегетаріанства і він вживає те, що йому подобається. Свинину йому не можна, курятина вся нашпигована антибіотиками, телятину теж не бажано, але він її їсть.
zakarpatpost.net