Який новорічний стіл без святкових м’ясних страв. Хоч і наступає рік Сивині, і хоч кажуть, що в ту ніч свинину їсти не бажано, та все ж багато хто зовсім не зважає на китайські гороскопи.
Тим більше, на Закарпатті, де страви з м’яса на Новий рік є традиційними. Посту у цю ніч мало хто дотримується.
Тож журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вирушив на пошуки наїдків зі свинини.
Ціни дуже різні, як і якість продукції.
Загалом купити в нас можна все, були б гроші.
Але в одному з супермаркетів нас вразив хамон, схожий на той же шовдар, який продавали майже по 300 гривень за 100 грамів. Отже, кілограм такої продукції обходиться в три тисячі, а якщо рахувати традиційний шовдар, що важить близько 10 кілограмів, то доведеться викласти цілих 30 тисяч гривень.
Можна, звичайно купувати й по 100 грамів, продають його й шматочками, можуть навіть порізати, але все одно вартість вражає.