Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні розпочинають реєстрацію перших географічних зазначень. Стартують із Закарпатських продуктів

4 вересня 2019 р., 18:05

У четвер, 5 вересня, о 12:00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, головна тема якого – реєстрація в Україні перших географічних зазначень.

Що об'єднує такі різні продукти, як коньяк, шампанське, баварське пиво, пармезан, горгонзола, а також, любецький марципан, тенерифський мед, шидловська сливка, сегедська паприка, моденська шинка або навіть шотландська вовна? Те, що всі вони є географічними зазначеннями, і вироблятися відповідні продукти можуть лише на чітко визначеній території з дотриманням встановлених вимог.

Підписавши Угоду про асоціацію, Україна і Європейський Союз зобов'язалися захищати географічні зазначення одне одного. Але в той час як у ЄС зареєстровано понад 3,5 тисячі географічних зазначень, в Україні система ГЗ перебуває в процесі становлення. І перший український харчовий продукт з ГЗ, реєстрація якого очікується вже найближчим часом, виробляється на Закарпатті. Це – гуцульська овеча бриндзя.

Про концепцію географічних зазначень, переваги їх запровадження та про перспективи українських географічних зазначень розповість Іван Гайванович, національний експерт з маркетингу і комунікацій проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».


***

Засідання відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу за адресою:

м.Ужгород, пл.Жупанатська, 15/4

Початок о 12.00

Запрошуються представники усіх ЗМІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp