Магнітом мандрівників сюди тягне як величезна кількість грибів, так і їх делікатесність.
На грибне полювання виходять ще до 6-ої ранку і проводять в лісі цілий день. Для цього місцеві жителі нерідко облаштовують собі зимівки – перевалочні пункти в горах, куди зносять урожай, аби щоразу не вертатись до дому. Така зимівка в урочищі Кантина є у Миколи Куруца. Разом з сином чоловік протягом одного дня назбирав 150 кг відбірних грибів.
Маститі місцеві грибники традиційно за сезон спроможні заробити десять, двадцять тисяч гривень, а то й більше. Дехто урожай грибів з лісу везе на возі, як дині з городу. Аси-грибники не без підстав жартують, що не завадило б і косу взяти, відправляючись за біляками.
Зараз на Міжгірщині пік грибного сезону. Його завершення, зазвичай, відбувається в середині листопада, а за сприятливої погоди – на початку грудня.
На фото: Михайло Петрище з Синевирської Поляни — на зубок знає грибні царства у горах, де проживає.
goloskarpat.info