Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Маленькі туристи надихнули Равликову ферму робити піцу із закарпатськими равликом, Селиським сиром і Турянським часником

9 липня 2020 р., 12:10

Перша Закарпатська Равликова ферма, що в Нижньому селищі, почала випікати домашню піцу з м’ясом равлика

 

Як каже туризмознавець Федір Шандор, задум виник завдяки маленьким туристам. Адже сучасні діти завжди і всюди запитують про дві речі: піцу і бургери. Тепер маємо власне унікальну закарпатську варіацію піци, ідею якої можна розвивати.

«Засновники ферми відреагували на “вимогу ринку”, так і виникла ідея равликової піци», – каже Федір.


Тісто – така файна закарпатська домашня перепічка. Жодних купованих заготовок, усе роблять на фермі. У майбутньому, можливо, трансформують тісто в італійський формат.
Начинка – рубане свіже равликове м’ясо, томати, Турянський часник і Селиський сир. А сир – ну дуууже ароматний.

«Равлика ні з чим не порівняєш, а смак схожий на молоду курятину».

Наразі ферма працює над технологією тіста і візуальним оформленням равликової піци.

До речі, підприємство постійно вигадує нові гастрономічні фішки, як-от равликову ікру, сирокопчений равлик на виноградній лозі, равлики під різними соусами або мариновані в олії.

Varosh


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp