Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шаранич зустрівся із журналістами напередодні виборів (ФОТО)

24 жовтня 2014 р., 13:45

А також проінструктував ужгородських міліціонерів.

Сьогодні, 24 жовтня, із представниками засобів масової інформації зустрівся начальник УМВС України в Закарпатській області полковник Сергій Шаранич. Тема прес-конференції – робота міліції під час недільних виборів до Верховної Ради України. Розмова відбулася в адмінприміщенні Ужгородського міськвідділу міліції, де керівник провів інструктаж особового складу перед заступанням на виборчі дільниці. 

Як відомо, міліція поза політикою та партійними суперечками, однак працівники ОВС братимуть активну участь у виборчому процесі в частині забезпечення права громадян на участь у виборах. Весь особовий склад закарпатської міліції забезпечуватиме охорону громадського порядку під час голосування та підрахунку голосів. До роботи залучені громадські формування, ветерани ОВС, співробітники МНС. 

Напередодні Сергій Шаранич провів в Ужгороді останній передвиборчий інструктаж для особового складу, куди запросили і журналістів, і представників «Опори». Тепер же він зустрівся із журналістами під час інструктажу в Ужгородському міськвідділі, аби донести до закарпатців вимоги міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в частині роботи міліції безпосередньо в ході виборів. 

{g}

Керівник міліції від імені Арсена Авакова висловив вдячність представникам Комітету виборців України за розроблений «Посібник для працівників ОВС на позачергових виборах народних депутатів України», а представникам «Опори» - за співпрацю. Цей посібник стане в нагоді правоохоронцям під час перебування на виборчих дільницях. Керівник міліції Закарпаття вкотре застеріг представників політичних сил і самих громадян від підкупу виборців. Сергій Шаранич нагадав, що в Україні посилено кримінальну відповідальність за виборчі порушення, зокрема за підкуп виборців і фальсифікацію результатів голосування. Тож винні у фальсифікації виборів цілком реально можуть опинитися за гратами та відсидіти аж до 7 років. Про це постійно наголошує і міністр внутрішніх справ України Арсен Авакова, за ініціативи якого були прийняті зміни до законодавства. 

Також на сайті МВС можна в інтерактивному режимі відслідковувати процес фіксації виборчих порушень в органах внутрішніх справ та хід їх розстеження. Для цього створена система «Вибори». 

- Я звертаюсь до всіх учасників майбутніх виборів: політичних сил, кандидатів у депутати, спостерігачів, членів виборчих комісій, а також до самих виборців. Не намагайтесь перешкоджати виборчому процесу або фальсифікувати його. На всі такі дії буде дано адекватну оцінку з нашого боку. Наразі нами порушено вже шість кримінальних проваджень за фактами виборчих порушень. Окремо застерігаю т.зв. «політичних спекулянтів»: не втягуйте в свої політичні оборудки громадян, особливо молодь. За тих кількасот гривень ви можете зламати молодій людині долю, коли вона опиниться на лаві підсудних, - наголосив очільник закарпатської міліції. Вибори повинні пройти у правовому полі, адже ціна їх надзвичайно висока – це життя тих героїв, які загинули в зоні АТО. 

Хвилиною мовчання зал вшанував пам'ять 29 закарпатських вояків, які віддали своє молоде життя за свободу України.

 Допомогу міліції під час виборчого процесу надаватимуть і представники громадськості, зокрема Комітет виборців України, Громадянська мережа «Опора», а також понад півсотні громадських формувань. Усім їм Сергій Шаранич подякував за співпрацю. 

Користуючись нагодою, начальник УМВС нагородив кращих працівників ужгородської міліції. Зокрема, за вилучення вогнепальної зброї Подякою Міністра нагороджено начальника сектора карного розшуку Ужгородського МВ УМВС підполковника міліції Володимира Улинця. А за затримання в Ужгороді групи хуліганів, які нищили виборчу агітацію, грошовими преміями нагороджено велику групу правоохоронців на чолі із начальником сектору організації охорони громадського порядку міськвідділу капітаном міліції Тарасом Соханичем. 

На завершення інструктажу начальник УМВС Сергій Шаранич висловив впевненість в тому, що працівники ужгородської міліції з честю виконають покладені на них завдання з охорони громадського порядку під час виборчого процесу. А вибори в Ужгороді, як і в усьому Закарпаттю пройдуть виключно в правовому полі. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp